۵ ترند اصلی شبکه‌های اجتماعی

فرا رسیدن سال جدید فرصت خوبیست تا نگاهی به فعالیت‌هایمان در سال گذشته داشته باشیم و استراتژی خود در قبال شبکه‌های اجتماعی را برای سال جدید مورد بازبینی قرار دهیم.

شبکه اجتماعی را افراد یک جامعه تشکیل می‌دهند که رفتارشان با ظهور تکنولوژی‌های جدید و پیشرفت قابلیت‌های شبکه‌های اجتماعی تغییر می‌کند. با این اوصاف مهم‌ترین روندهای شبکه‌های اجتماعی در سال 1400 چه خواهند بود؟!

تریش کاری (Trish Carey)  مدیر بازاریابی SellerEngine Software خلاصه چیزهایی که باید در ذهن داشته باشید را اینگونه بیان می‌‎کند: “درحالی که تغییرات زیادی را در سال 2019 شاهد خواهیم بود، برای من مهم‌ترین نکات شناخت مخاطبان، ساختن پیام‌های مختلف، هدفمند و مناسب برای آن‌ها و تولید محتوای درگیرکننده است.”

اگر بخواهیم کمی مفصل‌تر به این موضوع بپردازیم توصیه من رعایت این نکات است:

  1. اعتمادسازی؛ مخاطبان خود را دوست بدارید

در  چند سال اخیر شبکه‌های اجتماعی با بحرآن‌های زیادی در زمینه امنیت مواجه شدند، مسائلی مانند رسوایی Cambridge Analytica در فیسبوک و حجم زیاد فعالیت بات‌ها در توییتر به اعتماد مخاطبان شبکه‌های اجتماعی آسیب جدی وارد کرد. یکی از راه‌هایی که می‌توانید در مخاطبان خود اعتماد بیشتری ایجاد کنید داشتن برخوردی دوستانه و واقعی است. این بدین معنی است که به جای اینکه تمام تمرکز خود را بر تولید محتوا بگذارید قسمتی از وقتتان را صرف پاسخ دادن به پیام‌ها و نظرات مخاطبان اختصاص دهید.

نسل‌های جدید دیگر به تبلیغات اعتمادی ندارند و برندها نیاز دارند برای جلب توجه آن‌ها اعتماد ایجاد کنند. بهترین راه برای این کار تمرکز بر یافتن راه‌هایی است که  آن‌ها را به مخاطبانشان متصل کند و به آن‌ها بفهماند که با یک انسان صحبت می‌کنند.

کوان لی (Kevan Lee) معاون بازاریابی بافر معتقد است در  چند سال اخیر بیشتر از گذشته به سمت ارتباطات یک به یک در شبکه‌های اجتماعی خواهیم رفت و از آن دوران یک به چندی که برندها در گذشته استفاده می‌کردند بیش از پیش فاصله خواهیم گرفت.

  1. تولید محتوا؛ قصه بگویید

همان طور که گفته شد مخاطبان امروزه نسبت به اطلاعاتی که از شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند با شک و تردید بیشتری نگاه می‌کنند. نقطه قوت شبکه‌های اجتماعی این است که به همه اجازه می‌دهد تا داستان خود را تعریف کنند و این دقیقا کاری است که برند شما باید انجام دهد. پس به جای تولید پست‌های طراحی شده و زیبا از تصاویر و محتوای ساده‌تر،  پشت صحنه‌ای و خودمانی استفاده کنید. این گونه داستان‌ها ارتباط شفاف‌تر و عمیق‌تری بین برند شما و مخاطبانتان ایجاد خواهد نمود.

قصه گویی حس واقعی بودن و شخصی بودن بیشتری را به مخاطبانتان منتقل می‌کند اما درعین حال خلاقیت بیشتری را از سوی شما می‌طلبد. نکته اینجاست که باید داستان‌هایی را تعریف کنید که برای مخاطبانتان مهم است نه داستان‌هایی که برای برندتان مهم است.

همچنین قدرت ویدیوها را دست کم نگیرید، دنیس یو (Dennis Yu) مدیرعامل BlitzMetrics می‌گوید یک ویدیوی یک دقیقه از بهترین محتوای متنی شما در وبسایت‌تان می‌تواند بازخوردی بیش از 400 تا 500 درصد در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد. وی اضافه می‌کند، تولید یک مقاله از ویدیوهای یک دقیقه‌ای شما در شبکه‌های اجتماعی و انتشار آن در وبسایت‌تان نیز می‌تواند ترافیک زیادی را روانه وبسایت‌تان نماید و رتبه شما در موتورهای جستجو را بهبود بخشد.

همچنین با رشد روزافزون کاربران گوشی‌های هوشمند حتما، حتما، حتما بخشی از محتوای خود را مخصوص این پلتفرم توسعه دهید. هر چیزی که در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر می‌کنید باید مناسب کاربران موبایل نیز باشد، چرا که امروزه بیشتر ترافیک شبکه‌های اجتماعی از گوشی‌های موبایل تامین می‌شود.

  1. اینفلوئنسرها؛ از قدرت چهره‌ها استفاده کنید

در سال‌های اخیر اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از مهم‌ترین ترندها خواهد بود. وقتی بحث شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود هرکسی برای خودش کسی است، چه اینفلوینسرهای قدرتمندی که مخاطبان میلیونی دارند و چه آن‌هایی که کوچکتر هستند و مخاطبان چندهزار نفری دارند می‌توانند در استراتژی بازاریابی شما نقش پر رنگی ایفا نمایند.

مارک ترافاگن (Mark Traphagen) مدیر محتوای Perficient Digital می‌گوید در سال جدید تلاش‌هایش را به سمت ساختن ارتباطات استراتژیک بیشتر در شبکه‌های اجتماعی سوق خواهد داد و از مشتری‌هایش هم می‌خواهد همین کار را بکنند.

  1. کیفیت و خلاقیت بهتر از کمیت

تولیدکنندگان محتوا تمایل زیادی به غرق کردن صفحات خود با محتوای متوسطی از ترندهای روز دارند. اگر می‌خواهید در سال جدید در شبکه‌های مجازی موفق‌تر عمل کنید به جای این کار سعی کنید مرزها را پشت سر گذاشته و محتوایی خلاقانه و درگیرکننده تولید کنید.

  1. محتوای کارمندی؛ همه تیم باید محتوا بسازند

اگر در کمپانی شما همه کارمندان در امر تولید محتوا شرکت نمی‌کنند امسال وقت آن رسیده است که این کار را انجام دهند. چرا که محتوای تولید شده توسط کارمندان 8 برابر بیشتر از محتوای تولید شده توسط کمپانی بازخورد دارد. گذشته از این، محتوای تولید شده توسط کارمندان حس و حال انسانی‌تر و شخصی‌تری به برند شما خواهد داد.

خلاصه

خلاصه اینکه رمز موفقیت در تولید محتوای هدفمند است، اگر هزینه‌ای که برای بالا بردن کیفیت محتوای خود باید بپردازید کاهش تعداد آن است حتما آن را با کمال میل بپردازید و از بازخورد بیشتری که دریافت می‌کنید استفاده کنید.

منابع: SEJ , EntrepreneurHootSuite

 

(Visited 143 times, 1 visits today)

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *